NLP ja ratkaisukeskeinen valmennus

-elämä ei ole löytämistä vaan luomista

Kuka on elämäsi tärkein ihminen?

Kenen hyvinvoinnnista Sinun tulisi ensisijaisesti huolehtia?

Kuka on paras ystäväsi?

Jos vastauksesi näihin kysymyksiin on jokin muu kuin ”minä itse”, NLPstä tai valmennuksesta on Sinulle hyötyä. Terve rakkaus omaan itseen, lämmin ystävyyssuhde oman itsen kanssa ovat pohja muihin terveisiin ja rakastaviin ihmissuhteisiin.

NLP

NLPssä kuljetaan hallinnasta kohti sallintaa. NLP on valmennustyöskentelyn oleellinen osa. NLPtä voidaan tehdä myös sellaisenaan, ilman valmennusta.

Voit tutustua tarkemmi​n NLP:een Suomen NLP-yhdistyksen sivuilla. NLP soveltuu esimerkiksi jännitystilojen, pelkojen, traumojen, haastavien vuorovaikutustilanteiden ja ”jumiutuneiden” tilanteiden käsittelyyn sekä kielteisten ajatusmallien ja toimintakehien muuttamiseen.

NLP:tä voidaan kuvata myös täysin asiakkaan ehdoilla ja arvoilla toimivaksi toiminta-tai ajatusmallien uudelleenohjelmoinniksi.

Kouluttajinani ovat olleet Jaana Kallio (practicioner-taso) ja Veli-Matti Toivonen (master ja coach-taso)

NLP-asiakaskokemuksia:

”Bemer – hoitojen lisäksi olen Pian kanssa tehnyt muutaman mielenkiintoisen NLP – session, jossa tutkittiin keskustellen minun omaa ajatteluani ja mielenmallejani. Huomasin, että NLP – harjoitukset toimivat kohdallani varsin mukavasti, sillä niiden aikana saa ”mielikuvitella” ja tuottaa mielessään kuvia, jotka syntyvät varsin spontaanisti ja joiden kautta saan kiinni monista mieltäni jo pitkää askarruttaneista teemoista. NLP antoi ikään kuin mielikuvien kautta niitä hahmoja, mielikuvia ja metaforia, joiden tuottaminen esim. perinteisessä terapiakeskustelussa saattaa useinkin olla haastavaa.  Suosittelen NLP –treenejä Pian kanssa lämpimästi kaikille omista ristiriidoista ja Jaakobin paineista kärsiville. Tai vaikka ei kärsisikään niin itse prosessi NLP –harjoituksissa on sinänsäkin lisäarvoinen ja sitä paitsi varsin hauska. Siitä on varmasti monelle apua esim. itsetuntemuksen ja omien haastavien tilanteiden käsittelyssä. Ehkä minun kohdallani parhaiten on toiminut Bemerin, Chiqi-koiran ja NLP – keskusteluiden kombinaatio ja se, että Pia on ollut valmis ”opettamaan” varsin luutunutta 50-kymppistä ajattelemaan ”olostaan” monimuotoisemmin. ”  Mies n 5o v

Olin täysin jumissa ja epätoivoinen lukuisissa ongelmissani. Tapasimme kaksi kertaa, ja sitten löytyi pari myönteistä ajatusmallia, jotka voisin itsekin uskoa ja ottaa omikseni. Sain kaksi pientä näihin ajatusmalleihin liittyviä kotitehtävää. Viikon kuluttua yhtäkkiä vain alkoi tapahtua. Omat ajatukseni kirkastuivat, erilaiset asiayhteydet aukenivat ja nyt tuntuu, että jumi on auennut. Käsittämättömän pienistä asioista lopulta oli kyse ja ratkaisut olivat niin yksinkertaisia että minua naurattaa ajatella niitä. Uskomusten ja käsitysten tarkastelulla ja editoinnilla voi tosiaan saada ihmeellisiä muutoksia aikaan elämässä” Nainen n 40 v

”NLP-istunnon aikana matkasin syvälle itseeni tutkimaan lähemmin elämääni rajoittavia asenteita ja pelkoja. Syvältä itsestäni löytyi monenlaisia kokemuksia ja tunteita. Pia ohjaukseen pystyi luottamaan ja hänen viisaiden neuvojensa ansiosta kokemusten luonne muutti muotoaan ja viimeisiksi jäävät tunteet olivat aina rakentavia: kiitollisuutta, luottamusta, hyväksymistä. Olo oli yllättynyt. Tulokset tuntuivat mullistavilta. Näin helppoako hyväksyminen onkin? NLP auttoi minua elämässäni eteenpäin. Suosittelen kaikille, joita vähänkään kiinnostaa tutustua itseensä paremmin.” Nainen +25 v

Ratkaisukeskeisessä valmennuksessa taas keskitytään asiakkaan tai asiakasperheen elämän myönteisen elämänpolun rakentamiseen ohjauksellisin ja tavoitteellisin keinoin. Työskentely on lyhytkestoista ja tavoitteellista, 6-20 tapaamista.  Valmennus pohjautuu aina asiakkaan voimavaroihin ja hänen arvomaailmaansa. Tuemme ja vahvistamme valmennettavan henkilön tai perheen elämässä jo toimivia osa-alueita. Samalla vahvistamme ja kehitämme valmennettavan luontaisia vahvuuksia. Haemme yhdessä toimivia ratkaisuja arjen haasteisiin ja etsimme vaihtoehtoisia, luontaisesti syntyviä ratkaisumalleja kehittämistä kaipaaville osa-alueille. Valmennus ei korvaa tai poissulje vaan täydentää mahdollista terapiaa.

 Valmennus soveltuu erinomaisesti myös erilaisten neuropsykiatristen oireyhtymien tueksi. Valmennukseen ei tarvita diagnoosia tai lähetettä, motivaatio paremman tai toimivamman elämän rakentamiseksi riittää. Valmennukseen voi myös hakea maksusitoumusta julkisen tai työterveyshuollon kautta.